Pleisterwerken Zedelgem

Pleisterwerken in Zedelgem zijn de manier om je woning aan de binnen- én buitenkant prachtig af te werken. Op deze pagina lees je alles over buitenbepleistering en binnenbepleistering. Je vindt hier informatie over de meest geschikte materialen voor gevelpleister en over de kosten. Ook lees je hoe je gemakkelijk een goede stucwerker vindt.

Start nu de gratis offerteaanvraag!

Na je aanvraag, ontvang je binnen enkele dagen tot maximaal 5 offertes voor het bepleisteren van je gevel in Zedelgem of het bezetten van binnenmuren of plafonds. De offertes zijn geheel kosteloos en helemaal vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Door de offertes te vergelijken, zie je snel welke stucspecialist best bij je wensen past. Bovendien bespaar je door te vergelijken tot wel 40% op de totaalprijs!pleisterwerken Zedelgem

Welke werkzaamheden vallen onder pleisterwerken?

Een stukadoor brengt pleisterwerken aan op plafonds en muren om deze egaal te maken. Beschadigingen of lelijke stenen worden met de bezetting weggewerkt. Muur bepleisteren kan dienen ter verfraaiing of ter bescherming van de materialen die onder het stucwerk zitten.

Welke soorten pleisterwerken zijn er?

Je hebt keuze uit zowel buiten- als binnenbepleistering en tussen nat en droog pleisterwerk. Gyprocwerken is een voorbeeld van droog pleisterwerk. Gevel cementeren of sausklaar pleisteren binnen zijn voorbeelden van nat bepleisteren. Het aanbrengen van pleisterwerken is specialistisch werk dat je best uitbesteedt aan een vakkundige stukadoor uit Zedelgem. Dan weet je namelijk zeker dat de plakwerken niet loslaten en dat je een schoon en strak resultaat krijgt.

Waarom pleisterwerken in Zedelgem uitbesteden?

Wil je pleisterwerken aanbrengen in je woning in Zedelgem? Natuurlijk is het dan mogelijk om dit zelf te doen, maar je moet er wel rekening mee houden dat bezetten echt vakwerk is. Alleen met een specialist krijg je een strak resultaat.

De belangrijkste voordelen van een professioneel bepleisteringsbedrijf op een rij:

  • Een vakman geeft je graag persoonlijk en deskundig advies.
  • Je bespaart jezelf veel tijd en energie.
  • Kies voor echt vakmanschap met een professionele stukadoor uit Zedelgem!

Prijs pleisterwerken

Benieuwd naar de prijs van pleisterwerken? Crepi op een buitenmuur kost gemiddeld tussen de €40,- en €80,- per m² zonder isolatie. Met isolatie kost crepi gemiddeld €100,- tot €140,- per m². Wil je liever je gevels laten cementeren? De prijs per m² voor deze pleisterwerken ligt op gemiddeld €18,- tot €80,-.

Wat zijn de kosten van pleisterwerk binnen?

Het behangklaar bepleisteren van een muur heeft een gemiddelde kostprijs van €7,- tot €17,- per m². Het plafond pleisteren kost gemiddeld tussen de €15,- en €30,- per m². Wil je weten wat een gevel of muur bepleisteren in Zedelgem precies kost? Vraag dan gratis én vrijblijvende offertes aan!

Pleisterwerken prijs per m²

Buitenbepleistering Prijs per m² *
Cementeren €18,- tot €80,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Crepi €40,- tot €80,- (zonder isolatie)
€100,- tot €140,- (met isolatie)
Binnenpleisterwerken Prijs per m² *
Behangklaar pleisteren €7,- tot €17,-
Sausklaar pleisteren €8,- tot €24,-
Plafond pleisteren €15,- tot €30,-

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, materiaal en aanbrengen van het stucwerk.


Besparen op de prijs van pleisterwerken?

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Start de gratis offerteaanvraag!


Bezettingswerken Zedelgem; hoe gaat de stukadoor te werk?

Je bent vast nieuwsgierig naar hoe een professionele bezetter te werk gaat. De stukadoor uit Zedelgem zorgt er eerst voor dat alle vloer goed zijn afgeplakt. Er mag namelijk geen stucmateriaal op de vloer komen. Daarna maakt hij de ondergrond vuil- en stofvrij, zodat het stucmateriaal goed hecht. Na het aanbrengen van de primer zijn de voorbereidende werkzaamheden afgerond.

Hoe gaat de vakman verder?

Bij het daadwerkelijke bezetten gebruikt de specialist een spaan om het materiaal op de muur of het plafond aan te brengen. Als het oppervlak geheel bedekt is, maakt hij het helemaal glad met een rijlat en een spackmes.

gevel bepleisteren Zedelgem

Gevel bepleisteren Zedelgem

Wil je een nieuwe look voor je woning? Het gevel bepleisteren in Zedelgem is dan de ideale oplossing, omdat er geen grote verbouwing voor nodig is. De gladde muren geven je woning een eigentijdse en frisse uitstraling. Je hebt keuze uit vele soorten pleister en kleuren, zodat je woning altijd de uitstraling krijg die je wenst. Vraag direct gratis offertes aan van gevel pleisteren!

Er zijn verschillende manieren gevelpleister. Wil je weten welke keuzes je hebt? Lees dan snel verder!

Gevel cementeren

Gevel cementeren is een eenvoudige manier van een woning renoveren. Bovendien is het ook een goedkope methode. Bij gevel cementeren brengt de stukadoor een dunne laag zandcement aan. Kleurverschillen en oneffenheden worden op deze manier snel weggewerkt, want door de cementlaag vallen deze niet meer op. Je hebt keuze uit een dunne deklaag, waarbij de oorspronkelijke steen nog te zien is, of een gladde, dikke deklaag.

Omdat het cementmengsel gekleurd kan worden, is het niet nodig om de gevel na het cementeren nog te schilderen. Ben je benieuwd naar de kosten van dit pleisterwerk? Gevel cementeren kost gemiddeld tussen de €18,- en €80,- per m².

Schuurwerk

Schuurwerk is een traditionele manier van gevel pleisteren in Zedelgem en wordt gekenmerkt door de decoratieve cirkelvormen. De pleisterwerken hebben een korrelige structuur. Het schuureffect zorgt voor een warme, maar ook speelse uitstraling. Na het opdrogen krijgen de wanden en muren een mooi schaduweffect. Overschilderen is niet nodig.

De vakman brengt de cirkelvormen op wanden en plafonds aan met een spaan. Het is belangrijk dat het pleisterwerk schuren altijd door één persoon wordt aangebracht, omdat de slag van de ene vakman nooit gelijk is aan die van de andere. Houd voor schuurwerk rekening met een gemiddelde prijs van €14,- tot €26,- per m².

Crepi in Zedelgem

Crepi is in Zedelgem een veelgebruikt materiaal voor gevelbekleding. Een gevel die met crepi bepleisterd is, is goed beschermd tegen weersinvloeden en doorslaand vocht. Met een nieuwe crepilaag zorg je er niet alleen voor dat je woning er weer als nieuw uitziet, ook de waarde van je woning stijgt. Er zijn 2 soorten crepi. Kunstharspleister is elastischer dan minerale sierpleister en minder gevoelig voor vuil. Minerale pleister is beter om grote oneffenheden weg te werken, omdat het dikker wordt aangebracht.

Benieuwd naar de prijs van crepi in Zedelgem?

Het laten aanbrengen van deze pleisterwerken zonder isolatie kost gemiddeld €40,- tot €80,- per m². Met isolatie ligt de kostprijs op gemiddeld €100,- tot €140,- per m².

muur bepleisteren

Binnenpleisterwerken

Met binnenpleisterwerken zorg je ervoor dat de wanden en plafonds in je huis mooi afgewerkt zijn. Je hebt keuze uit verschillende structuren en elke gewenste kleur. Of je gladde muren wilt, of wanden met een grove of fijne structuur, er is altijd een stucmethode die bij je wensen past.

Wat kun je allemaal met binnenpleisterwerken?

Binnenbepleistering is mogelijk als laatste afwerkingslaag, maar ook als stabiele onderlaag voor een andere afwerking. Lees snel verder om meer te lezen over de verschillende toepassingen. Benieuwd naar exacte prijzen van deze bezettingswerken in Zedelgem? Vergelijk gratis offertes!

Muren behangklaar pleisteren

Wil je je muren behangen? Daarvoor is een behoorlijk gladde ondergrond nodig. Met behangklaar muur bepleisteren zorgt de stucspecialist ervoor dat het behang goed hecht en een egaal geheel vormt.

Omdat over de stuclaag nog behang komt, is het niet nodig dat het pleisterwerk helemaal egaal is. De ondergrond is na het behangen toch niet meer zichtbaar. Dat maakt dat behangklaar pleisteren snel uitgevoerd wordt. De prijs ligt op gemiddeld €7,- tot €17,- per m².

Muren sausklaar pleisteren

Wil je een gladde afwerking van je muren, zodat deze gesausd kunnen worden in de door jou gewenste kleur? Dan is het belangrijk dat de wanden helemaal egaal zijn en vrij van oneffenheden. Nadat het gestucte oppervlak is gedroogd kan er gesausd worden.

Omdat in sausklaar pleisteren veel tijd gaat zitten, rekent een stukadoorsbedrijf ook een hogere prijs vierkante meter dan bij sausklaar pleisterwerk. Houd rekening met een gemiddelde kostprijs tussen de €8,- en €24,- per m².

Plafond pleisteren

Heb je een plafond met structuur, maar wil je liever een glad oppervlak? Of wil je graag een spackplafond? Het plafond bepleisteren wordt vooral in nieuwbouwwoningen toegepast, maar ook bij de renovatie van een oudere woning. Met een gestuukt plafond ziet je woning er prachtig afgewerkt uit.

Er zijn verschillende afwerkingen mogelijk!

Je hebt keuze uit een gladde afwerking of een met structuur. Ook is het mogelijk om te kiezen voor spuitpleister. Dit kan snel worden aangebracht, waardoor de kostprijs ook gunstiger is. De kostprijs van bezettingswerken op het plafond liggen gemiddeld op €15,- tot €30,- per m².

Binnen pleisterwerk kosten

Ben je nieuwsgierig naar de kosten van binnen pleisterwerken in Zedelgem? Spuitpleister is de goedkoopste en vaak ook snelste manier van binnenpleisterwerken. De kostprijs hiervan ligt gemiddeld tussen de €5,- tot €15.- per m². Wil je liever sierpleister? Reken dan op een gemiddelde prijs van €12,- tot €50,- per m². Cementstuc kost gemiddeld €20,- tot €85,- per m².

Benieuwd naar meer prijzen?

In de volgende prijstabel vind je meer prijsvoorbeelden. Wil je liever exacte prijzen weten? Vraag dan vandaag nog gratis en vrijblijvende offertes aan! Door de prijzen te vergelijken, kies je gemakkelijk het stukadoorsbedrijf dat het meest bij je wensen past!

Wat kost pleisterwerk voor binnen?

Soort pleisterwerk Gemiddelde prijs per m²
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Sierpleister €12,- tot €50,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Betonstuc €20,- tot €85,-

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, materiaal en aanbrengen van het stucwerk. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan


Prijsvoorbeeld sierpleister aanbrengen

€400,- tot €1.200,-

Voorbeeld gebaseerd op een muuroppervlakte van 80m².
Prijzen zijn inclusief btw en materiaal.

Goedkope optie
€400,- (€12,- per m²)

– Op basis van rustiekputz
– Korrelgrootte 1,5mm tot 1,8mm
– Minder ervaren stukadoor

Dure optie
€1.200,- (€50,- per m²)

– Op basis van spachtelputz
– Korrelgrootte 1,0mm tot 2,5mm
– Ervaren stukadoor

Start de gratis offerteaanvraag!


Soorten binnenpleisterwerken

Binnenpleisterwerken zorgen voor een prachtige afwerking van de binnenkant van je woning. Je hebt ruime keuze uit verschillende afwerkingen, van helemaal glad tot een fijne of zelfs een grove structuur. Ook kunnen de meeste binnenpleisterwerken op kleur gemaakt worden, zodat overschilderen niet meer nodig is.

Er zijn verschillende types binnenpleisterwerken met ieder eigen voordelen en mogelijkheden. Lees snel verder voor meer informatie.

Spuitpleister

Zoek je een snelle en goedkope manier om je wanden en plafonds te laten bepleisteren? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van spuitpleister. Zeker bij nieuwbouwwoningen wordt in vaak voor spuitpleister gekozen.

Hoe wordt spuitpleister aangebracht?

De stukadoor in Zedelgem gebruikt een machine om de pleister op muren en plafonds te spuiten. Het is dus niet nodig om het met de hand aan te brengen. Door te spuiten kan een stucwerker meerdere kamers in één dag stucen! Wil je weten wat deze bezettingswerken in Zedelgem kosten? Houd voor spuitpleister rekening met een gemiddelde prijs van €5,- tot €15.- per m².

Sierpleister

Als je op zoek bent naar een pleisterlaag met een mooie afwerking kies je best voor sierpleister. Sierpleister is in iedere gewenste kleur verkrijgbaar en daarnaast ook in verschillende structuren. In spachtelputz zitten bijvoorbeeld kleine korrels en rustiekputz is nog wat grover. Je hebt keuze uit verschillende korreldiktes, zodat je altijd het gewenste effect krijgt. Ook heb je keuze uit granol, met verticale groefjes in de stukwerken.

Vraag je stukadoorsbedrijf naar de mogelijkheden voor sierpleister. Je krijgt niet alleen veel informatie, maar ook persoonlijk en deskundig advies. Hoe zit het met de kosten voor sierpleister? Houd rekening met een gemiddelde prijs van €12,- tot €50,- per m².

Raapwerk

Raapwerk is uitstekend geschikt voor zeer ruwe ondergronden, zoals metselwerk of muren met grote beschadigingen. Een raaplaag wordt dik aangebracht, zodat alle oneffenheden verdwijnen en je een gladde muur overhoudt. Ook kan een stukadoor uit Zedelgem scheve wanden weer waterpas maken met raapwerk.

Wil je graag ronde muren?

Ook dan is raapwerk de beste keuze. Ronde kanten hebben een dikkere gipslaag nodig om mooie rondingen te kunnen maken. Het raapwerk vormt dan een goede ondergrond voor sierpleister, verf of behang. Raapwerk heeft een gemiddelde prijs van tussen de €15,- en €30,- per m².

Betonstuc

Wil je je badkamer of keuken een nieuwe uitstraling geven? Kies dan voor de unieke look van bestonstuc. Betonstuc is onderhoudsvriendelijk, slijt- en stootvast een ook geschikt voor vochtige ruimtes omdat het waterafstotend is.

Dat is nog niet alles!

De kwaliteiten van betonstuc maken dat het zelfs als vloer gebruikt kan worden. Met de betonlook creëer je een moderne en industriële uitstraling in elke ruimte van je woning. Het aanbrengen van betonstuc is echt vakwerk dat je best uitbesteedt aan een stukadoorsbedrijf uit Zedelgem. De kostprijs ligt op gemiddeld €20,- tot €85,- per m².


Muur bepleisteren in Zedelgem?

Vergelijk gratis offertes en vind gemakkelijk een goede stukadoor.


Verschil nat en droog pleisterwerk

Voor pleisterwerken heb je keuze uit nat en droog pleisterwerk. Bij nat pleisterwerk brengt de vakman de pleister aan met een spatel of een spuitmachine. Droge pleisterwerken gebeuren met gipsplaten. Het voordeel van droge pleister is dat er geen droogtijd nodig is en dat het verwerken van de gipsplaten relatief gemakkelijk gaat. Doe het zelf is goed mogelijk.

Natte pleister is goedkoper, maar vergt wel veel ervaring en kennis. Doe het zelf is hierbij niet verstandig, je hebt een vakman nodig voor een strak resultaat. Wat voor jou de beste keuze is, is afhankelijk van de ondergrond en je wensen. Vraag een specialist uit Zedelgem naar de opties!

Pleisterwerk herstellen

Omdat pleisterwerken zacht zijn, is helaas de kans op beschadigingen aanwezig. Ook ontstaan na verloop van tijd soms kleine scheurtjes. Gelukkig is het in de meeste gevallen goed mogelijk pleisterwerk te herstellen. De specialist repareert kleine en grote beschadigingen met een speciaal vulmiddel of met behulp van stucgaas.

Wanneer is pleisterwerk herstellen niet mogelijk?

Als de beschadigingen of scheuren te groot zijn, blijft een reparatie altijd zichtbaar. Je stukadoor zal dan ook aanraden om de wand of het plafond opnieuw te laten bepleisteren. Je stucspecialist geeft je graag informatie en deskundig advies.

Veelgestelde vragen

Op deze pagina heb je al veel kunnen lezen over de voordelen, de verschillende soorten en de kosten van pleisterwerk. Toch zijn er nog veel vragen die regelmatig gesteld worden. De meeste gestelde vragen hebben we daarom hieronder voor je beantwoordt. Zit je vraag er niet tussen? Neem contact op door het offerteformulier in te vullen. Een stukadoor uit jouw regio, neemt dan snel contact met je op en doet je een gratis en vrijblijvend aanbod.

Wat is de droogtijd van pleisterwerken?

De droogtijd van bezettingswerken in Zedelgem is afhankelijk van de volgende vier factoren:

  • Luchtvochtigheid
  • Ventilatie
  • Dikte van de pleisterlaag
  • Temperatuur
Natuurlijk geldt: hoe dunner de pleisterlaag, hoe korter de droogtijd. Over het algemeen rekenen experts 1 dag droogtijd voor elke 1 millimeter dikte van de stuclaag. Wanneer er geen natte plekken meer zijn, is het pleisterwerk droog. De kleur zal dat helemaal egaal zijn.

Hoelang wachten tot behangen of schilderen?

Heb je je wanden sausklaar of behangklaar laten bepleisteren? Dan is het belangrijk om niet eerder te behangen of sausen dan de pleister echt droog is. Bovenstaande vuistregel kan dan ook gebruikt worden.

Geldt er een verlaagd btw-tarief op pleisterwerk?

Is je woning ouder dan 10 jaar? Dan profiteer je waarschijnlijk van het verlaagde btw-tarief van 6% bij het laten renoveren van je huis. Dit verlaagde tarief is zowel van toepassing op de aanschaf van materialen en het inschakelen van een erkende specialist. Zowel huurders als huiseigenaren profiteren van dit gunstige tarief!

Opgelet: het verlaagde btw-tarief geldt alleen als je een specialist inschakelt. Voor doe-het-zelvers geldt het tarief niet voor de aankoop van materiaal. Dan betaal je het reguliere tarief van 21%. Wil je meer weten over de voorwaarden van het lage belastingtarief? Kijk dan op vlaanderen.be.

Hoe een goede stukadoor voor pleisterwerken in Zedelgem vinden?

Wanneer je pleisterwerken in Zedelgem laat aanbrengen, is het belangrijk dat je een vakkundige en ervaren stukadoor inschakelt. Met onze offerteservice is dat heel gemakkelijk! Hoe vind je snel een goede stucspecialist?

  • 1. Vraag meerdere gratis offertes aan door het offerteformulier in te vullen. Dit kost slechts een paar minuten!
  • 2. Binnen enkele dagen ontvang je maximaal 5 scherp geprijsde offertes van stukadoorsbedrijven bij jou uit de buurt.
  • 3. Vergelijk de offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs! Je weet zo zeker dat je een specialist vindt die precies bij je wensen past, en dat voor de juiste prijs.

Recent aangevraagde offertes

Gevel bepleisteren in Oostende
Pleisterwerken in Roeselare
Crepi aanbrengen in Harelbeke
Muur pleisteren in Menen
Gevel cementeren in Waregem
Pleisterwerken herstellen in Brugge
Sausklaar pleisteren in Wevelgem
Plafond pleisteren in Izegem
Behangklaar pleisteren in Kortrijk
Bezettingswerken uitvoeren in Ieper

stukadoor Zedelgem

Ontvang gratis offertes voor pleisterwerken!

Wil je je woning in Zedelgem een opknapbeurt geven met gevelpleister? Of wil je weten wat het bepleisteren van de binnenkant van je huis kost? Een vakkundige stucwerker geeft je graag meer informatie en deskundig advies.

Doe je voordeel met deze bespaartip!

Wist je dat je tot wel 40% kunt besparen door offertes te vergelijken? Vraag snel gratis offertes aan! Deze zijn geheel gratis en vrijblijvend. Door te vergelijken zie je snel welke stucspecialist de beste deal biedt. Bovendien weet je zeker dat je niet te veel betaalt voor binnen- en buitenbepleistering!

Start de gratis offerteaanvraag!