Pleisterwerken Mortsel

Met pleisterwerken in Mortsel zorg je voor een schone afwerking van alle muren en plafonds in je woning. Op deze pagina lees je alles over binnenpleisterwerken en het bepleisteren van je gevel in Mortsel. Daarnaast vind je informatie over de soorten binnenpleisterwerken en de eigenschappen van buitenbepleistering. Ook lees je hoe je gemakkelijk een goede stukadoor vindt.

Start nu de gratis offerteaanvraag!

Hoe doe je dat? Heel simpel. Het enige wat je hoeft te doen is het offerteformulier invullen. Je ontvangt dan snel tot maximaal 5 offertes. De offertes zijn helemaal gratis en vrijblijvend. Vergelijk de offertes en kies snel en gemakkelijk het stukadoorsbedrijf dat best bij je wensen past. Door te vergelijken bespaar je tot wel 40% op de kosten!pleisterwerken Mortsel

Welke werkzaamheden vallen onder pleisterwerken?

Een stukadoor houdt zich bezig met pleisterwerken. Hij brengt pleisterwerken aan op muren en plafonds zodat deze glad en mooi afgewerkt zijn. Er zijn verschillende soorten pleisterwerken in Mortsel. Zo maken stukadoors onderscheid tussen natte en droge pleister. Gyprocwerken zijn een voorbeeld van droge bepleistering en sierpleister is een vorm van natte binnenpleisterwerken.

Niet alleen binnen!

Bepleistering kan niet alleen binnen, maar ook buiten aangebracht worden. Met het bepleisteren van de gevel in Mortsel door buitenbepleistering aan te brengen, krijg je een nieuwe look voor je woning. Het aanbrengen van gevelpleister is specialistisch werk dat je best uitbesteedt aan een professionele stukadoor. Dan ben je zeker van een strak resultaat.

Waarom pleisterwerken in Mortsel uitbesteden?

Wil je je woning afwerken met pleisterwerken? Dan is het verstandig om daarvoor een specialist in te schakelen. Bezetten is namelijk specialistisch werk, dat best door een vakman uitgevoerd wordt.

De voordelen van een vakkundig stukadoorsbedrijf op een rij:

 • Door niet te kiezen voor doe het zelf bespaar je jezelf veel rommel en tijd.
 • Een vakman bepleistert niet alleen vakkundig, hij geeft je ook graag persoonlijk advies.
 • Met een professionele stukadoor uit Mortsel kies je altijd voor ervaring en vakmanschap.

Prijs pleisterwerken

Wil je je gevel laten of muur bepleisteren in Mortsel? Of ben je benieuwd naar de prijs per m² van pleisterwerken binnen? Het sausklaar bepleistering kost gemiddeld €8,- tot €24,- per m². Wil je liever het plafond laten stucen? De kosten van dit pleisterwerk zijn gemiddeld €15,- tot €30,- per m².

Wat is de prijs van pleisterwerken buiten?

Buienbepleistering door schuurwerk kost gemiddeld €14,- tot €26,- per m² en crepi in Mortsel kost tussen de €40,- en €140,- per m², afhankelijk of je ook isolatie laat aanbrengen. Wil je liever exacte prijzen van bezettingswerken in Mortsel weten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan!

Pleisterwerken prijs per m²

Buitenbepleistering Prijs per m² *
Cementeren €18,- tot €80,-
Schuurwerk €14,- tot €26,-
Crepi €40,- tot €80,- (zonder isolatie)
€100,- tot €140,- (met isolatie)
Binnenpleisterwerken Prijs per m² *
Behangklaar pleisteren €7,- tot €17,-
Sausklaar pleisteren €8,- tot €24,-
Plafond pleisteren €15,- tot €30,-

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, materiaal en aanbrengen van het stucwerk.


Bespaar tot 40% op de prijs van pleisterwerken in Mortsel!

Vergelijk offertes en kies eenvoudig het stukadoorsbedrijf met de beste deal.

Start de gratis offerteaanvraag!


Bezettingswerken Mortsel; hoe gaat de stukadoor te werk?

Wil je je woning afwerken met professionele binnen- of buitenbepleistering? Dan ben je vast benieuwd naar hoe een stukadoor uit Mortsel te werk gaat. Hij doorloopt een aantal stappen. Als eerste zorgt de vakman er natuurlijk voor dat de vloer goed afgeplakt wordt en dat de te stucen ondergrond vuil- en stofvrij is.

Wat doet hij daarna?

Bij het bepleisteren van een muur of gevel in Mortsel gebruikt hij een spatel of een speciale spuitmachine om de pleister strak aan te brengen. Omdat iedere stukadoor een eigen slag heeft, is het belangrijk dat een hele muur of plafond door één specialist gestukt wordt.

gevel bepleisteren Mortsel

Gevel bepleisteren Mortsel

Eén van de mogelijkheden van bezettingswerken in Mortsel is gevel pleisteren. Daarmee geef je je woning in een mum van tijd een geheel nieuwe uitstraling. Een grote verbouwing is niet eens nodig!

Geef je woning een frisse en eigentijdse look met professionele gevelpleister. Je hebt keuze uit verschillende soorten buitenpleisterwerken. Kies bijvoorbeeld voor een grote of juist een fijne korrelgrootte en ook de kleur bepaal je helemaal zelf. Lees snel verder voor meer informatie over verschillende soorten van gevel pleisteren en de kosten.

Gevel cementeren

Zoek je een eenvoudige én goedkope methode voor je gevel bepleisteren in Mortsel? Kijk dan eens naar de mogelijkheden van je gevel cementeren. Bij gevel cementeren brengt de stucspecialist een dunne laag zandcement aan. Het voordeel hiervan is dat kleurverschillen en oneffenheden snel worden weggewerkt. Geen zin in de gevel verven? Laat dan het zandcement kleuren in de door jou gewenste kleur.

Dikke of dunne laag?

Naast een dunne laag, waarbij de gevelstenen nog te zien zijn, kun je ook kiezen voor een dikke, gladde laag. Wil je weten wat cementeren kost? Houd rekening met gemiddelde kosten tussen de €18,- en €80,- per m².

Schuurwerk

Ben je benieuwd naar een traditionele pleistermethode? Schuurwerk wordt al lang toegepast en is herkenbaar aan de typische cirkelvormen. Deze decoratieve cirkelvormen geven een speelse en een warme uitstraling aan de gevels van je woning. Na opdrogen zorgt dit voor een mooi schaduweffect.

De stucspecialist gebruikt een spaan om de cirkelvormen bij het gevel pleisteren aan te brengen. Het is belangrijk om een gevelmuur door één specialist te laten pleisteren. De slag van specialisten bij pleisterwerk schuren is namelijk nooit helemaal hetzelfde. Benieuwd naar de prijs? Houdt voor deze bezettingswerken rekening met een gemiddelde prijs van €14,- tot €26,- per m².

Crepi in Mortsel

In Mortsel is crepi de meest gekozen vorm van gevel pleisteren. Dat is niet voor niets, van een met crepi beklede gevel is goed beschermd tegen doorslaand vocht en andere weersinvloeden. Daardoor stijgt de waarde van je woning én zorg je ervoor dat je huis er weer al nieuw uitziet!

Er zijn twee soorten crepi.

Je hebt keuze uit kunstharspleister en minerale sierpleister. Kunstharspleister is vuilbestendiger en beter bestand tegen temperatuurswisselingen, maar ook duurder dan minerale pleister. Crepi kun je met en zonder isolatie laten plaatsen. De prijs van crepi in Mortsel ligt op gemiddeld €40,- tot 140,- per m², afhankelijk van of je voor extra isolatie kiest of niet.

muur bepleisteren

Binnenpleisterwerken

Binnenbepleistering is de manier om je woning van binnen geheel af te werken. Met professioneel stucwerk krijg je woning een schone en strakke uitstraling.

Wat zijn de voordelen van binnenpleisterwerken?

 • Een strakke afwerking van wanden en plafonds
 • Ruime keuze uit gladde of grovere structuren
 • Altijd in de gewenste kleur

Er zijn verschillende toepassingen van binnenpleisterwerken. Wil je meer weten over sausklaar, behangklaar pleisteren of andere binnenpleister soorten? Lees dan snel verder!

Muren behangklaar pleisteren

Voordat behang op een muur geplakt kan worden, moet de muur grotendeels egaal zijn. Om dat te bereiken schakelt u een stukadoorsbedrijf in voor behangklaar muur bepleisteren. Daarmee krijg je de ideale ondergrond voor het behang, zodat het goed blijft zitten en een strak resultaat geeft.

Omdat er nog behang overheen komt, hoeven de pleisterwerken niet helemaal egaal te zijn. Kleine oneffenheden verdwijnen door het behang. Daarom kan de specialist snel werken. Behangklaar laten bepleisteren kost gemiddeld €7,- tot €17,- per m².

Muren sausklaar pleisteren

Wanneer je muren wilt sausen, is het belangrijk dat deze helemaal glad zijn. Iedere oneffenheid blijft namelijk zichtbaar na het sausen. Door je wanden sausklaar te laten bepleisteren, zorg er ervoor dat je prachtig strakke muren krijgt.

Omdat de wanden helemaal egaal en glad moeten zijn, is de stukadoor uit Mortsel wat langer bezig met sausklaar bepleisteren dan met behangklaar stucen. De prijs van sausklaar bepleisteren ligt dan ook op €8,- en €24,- per m².

Plafond pleisteren

Ga je je woning renoveren of koop je een nieuwbouwwoning? Laat dat ook je plafonds bepleisteren. In Mortsel wordt voor het plafond meestal gekozen voor een spackplafond. Dit plafond bestaat uit kleine korrels die een typisch effect geven. Met een gestuct plafond ziet je woning er mooi afgewerkt uit.

Kies voor de afwerking die je mooi vindt!

Naast korrelige spachtelputz kun je ook kiezen voor een gladde afwerking of voor spuitpleister. Een gespoten pleisterlaag kan zeer snel worden aangebracht. Wil je weten wat de kosten zijn voor pleisterwerk op het plafond? Plafond bepleisteren kost gemiddeld €15,- tot €30,- per m².

Binnen pleisterwerk kosten

Wil je je wanden in je woonkamer laten pleisteren? Dan ben je vast benieuwd naar de kosten. Spuitpleister is de goedkoopste pleistermethode, omdat dit snel aangebracht kant worden. De kosten van deze pleistermethode liggen gemiddeld op €5,- tot €15.- per m². Wil je liever sierpleister met een korrelig effect? Dat kost gemiddeld €12,- tot €50,- per m².

Benieuwd naar exacte prijzen?

Omdat iedere woning anders is, is het lastig om hier exacte prijzen te geven. Wil je die wel weten? Vraag dan gratis en vrijblijvende offertes aan. Door kostprijzen te vergelijken bespaar je bovendien tot wel 40% op de kostprijs!

Wat kost pleisterwerk voor binnen?

Soort pleisterwerk Gemiddelde prijs per m²
Spuitpleister €5,- tot €15,-
Sierpleister €12,- tot €50,-
Raapwerk €15,- tot €30,-
Betonstuc €20,- tot €85,-

* dit zijn gemiddelde kosten inclusief btw, materiaal en aanbrengen van het stucwerk. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend offertes aan


Prijsvoorbeeld sierpleister aanbrengen

€400,- tot €1.200,-

Voorbeeld gebaseerd op een muuroppervlakte van 80m².
Prijzen zijn inclusief btw en materiaal.

Goedkope optie
€400,- (€12,- per m²)

– Op basis van rustiekputz
– Korrelgrootte 1,5mm tot 1,8mm
– Minder ervaren stukadoor

Dure optie
€1.200,- (€50,- per m²)

– Op basis van spachtelputz
– Korrelgrootte 1,0mm tot 2,5mm
– Ervaren stukadoor

Start de gratis offerteaanvraag!


Soorten binnenpleisterwerken

Binnenpleisterwerken geven je woning een finishing touch. Mooie strak gestucte wanden en plafonds zijn een toevoeging voor ieder interieur. Vraag een ervaren stukadoor uit Mortsel naar de mogelijkheden!

Je hebt ruime keuze uit verschillende soorten binnenbepleistering met verschillende korrelgroottes, effecten en alle kleuren. Lees snel verder voor meer informatie.

Spuitpleister

Spuitpleister is de snelste methode van pleisteren en daardoor ook een budgetvriendelijke optie. De naam spuitpleister komt van het feit dat deze pleister niet met een spatel op wanden wordt aangebracht, maar met een speciaal apparaat gespoten wordt. Het spuiten zorgt ervoor dat een specialist de pleister zeer snel kan aanbrengen. In één dag kunnen meerdere kamers gestukt worden!

Wanneer kiezen voor spuitpleister?

Bij het spuiten moeten de ruimte helemaal leeg zijn, om spatten op meubels en vloeren te voorkomen. Dat is de reden dat gespoten pleister vooral bij nieuwbouwwoning in Mortsel wordt toegepast. Spuitbepleistering kost gemiddeld €5,- tot €15,- per m².

Sierpleister

Sierpleister is een veel gekozen manier van bezetten in Mortsel. De mooie afwerking met een kleine of grotere korrelgrootte staat prachtig in ieder interieur. Kies bijvoorbeeld voor rustiekputz met een grove korrel of juist voor spachtelputz met een kleinere korrel. Wil je liever wanden met karakter? Kies dan voor granol, dat herkenbaar is aan de verticale groefjes.

Sierpleister is ook in vele kleuren verkrijgbaar, waardoor overschilderen niet meer nodig is. Een stukadoor uit Mortsel vertelt je graag meer over de mogelijkheden en geeft deskundig advies. De prijs van sierpleister ligt tussen de €12,- en €50,- per m².

Raapwerk

Wil je graag muren met ronde vormen? Of wil je een wand met grote beschadigingen laten aanpakken? Dan is raapwerk de pleistermethode die je zoekt. Een raaplaag wordt heel dik aangebracht, waardoor alle oneffenheden van de ondergrond verdwijnen. Het resultaat is een gladde en strakke muur. Is een van je wanden niet (meer) waterpas? Met raapwerk zorgt een stukadoor uit Mortsel ervoor dat alle wanden weer recht zijn.

Omdat ronde kanten een dikkere gipslaag nodig hebben is raapwerk ook de methode om ronde vormen te creëren. Raapwerk vormt een goede ondergrond voor muursaus, behang of sierpleister. De gemiddelde kosten van muur bepleisteren met raapwerk zijn €15,- tot €30,- per m².

Betonstuc

Betonstuc is een pleistersoort met ontzettend veel mogelijkheden. Omdat betonstuc waterafstotend is, is het ook toe te passen in vochtige ruimtes zoals de badkamer of de keuken. De pleisterlaag is slijt- en stootvast en ook onderhoudsvriendelijk. Daarnaast creëer je met de betonlook een zeer moderne en uniek uiterlijk in je woning.

Niet alleen voor wanden!

De kwaliteiten van betonstuc maken dat het niet alleen als wandbedekking toegepast kan worden, maar zelfs als vloer in bijvoorbeeld de badkamer. Wil je betonstuc in de keuken? Dan kun je er zelfs een aanrechtblad van laten maken. Deze pleisterwerken in Mortsel hebben een gemiddelde prijs tussen de €20,- en €85,- per m².


Stukadoor uit Mortsel gezocht voor het bepleisteren van een muur?

Vergelijk offertes en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!


Verschil nat en droog pleisterwerk

Wist je dat pleisterwerk zowel nat als droog kan zijn? Die zijn benamingen voor verschillende types pleisterwerken. Met nat pleisterwerk wordt pleister bedoeld dat een stukadoor nat aanbrengt met een spatel of een spuitmachine. Bij deze pleistersoorten moet je altijd rekening houden met een droogtijd.

Droog pleisterwerk is duurder, maar hoeft niet op te drogen. Het gaat hier om gipsplaten, of gyprocwerken, waarmee wanden snel glad gemaakt kunnen worden. Tevens is het mogelijk om met gipsplaten snel een tussenwand te maken. Of voor jou nat of droog pleisterwerk de beste keuze is, is afhankelijk van de ondergrond en van je wensen. Vraag een specialist naar de mogelijkheden en deskundig advies!

Pleisterwerk herstellen

Het is natuurlijk niet leuk: enkele jaren na het laten aanbrengen van sierpleister ontstaat de kans op kleine scheuren. Het goede nieuws is echter dat de meeste beschadigingen aan pleisterwerk eenvoudig te herstellen zijn.

Hoe gaat de vakman te werk?

Een stucspecialist gebruikt een reparatiepasta of een pleistermateriaal om kleine scheuren en beschadigingen in pleisterwerk te herstellen. Bij grotere scheuren zal er altijd iets van de reparatie zichtbaar blijven. Soms is een nieuwe pleisterlaag nodig. Als de scheuren of beschadigingen te groot zijn, is herstellen niet altijd mogelijk. Een specialist geeft je graag informatie en persoonlijk advies.

Veelgestelde vragen

Op deze pagina kun je veel lezen over verschillende pleistersoorten, -methodes en natuurlijk de kosten. Heb je toch nog vragen? Lees dan snel verder voor de antwoorden op veelgestelde vragen over pleisterwerken in Mortsel. Staat je vraag er niet tussen? Schroom dan niet om je vragen te stellen via het offerteformulier. Dat is gratis én vrijblijvend!

Wat is de droogtijd van pleisterwerken?

Over het algemeen wordt voor de droogtijd van pleisterwerken de volgende vuistregel gehanteerd: één dag droogtijd per 1 mm aangebrachte pleister. In de praktijk is de droogtijd variabeler, omdat deze afhankelijk is van vier verschillende factoren:

 • Ventilatie
 • Luchtvochtigheid
 • Temperatuur
 • Dikte van de pleisterlaag

Hoe dikker de pleisterlaag, hoe langer de droogtijd. Bij een hogeren temperatuur en een lagere luchtvochtigheid neemt de droogtijd af. Wil je je gestucte muren direct overschilderen of behangen? Wanneer je muren na het bezetten wilt schilderen of behangen, is het belangrijk dat de onderlaag goed droog is. Ook hierbij is het verstandig om bovenstaande vuistregel aan te houden.

Geldt er een verlaagd btw-tarief op pleisterwerk?

Laat je muren of je gevel bepleisteren in Mortsel en is je woning ouder dan 10 jaar? Dan heb je geluk. De Vlaamse overheid hanteert in dat geval namelijk een lager btw-tarief van 6%! Dit tarief is van toepassing op zowel de arbeid als de aanschaf van benodigde materialen door een erkende stucspecialist en geldt zowel voor huiseigenaren als huurders.

Let op!

Het verlaagde tarief geldt alleen als je een specialist inschakelt. Wanneer je kies voor doe het zelf betaal je over de aanschaf van materialen het reguliere tarief van 21%. Op vlaanderen.be lees je meer over de voorwaarden van het verlaagde btw-tarief voor renovaties.

Hoe een goede stukadoor voor pleisterwerken in Mortsel vinden?

Wil je pleisterwerken in Mortsel laten aanbrengen? Dan maak je best gebruik van de handige offerteservice van deze pagina. Je krijgt inzicht in de prijzen van binnen- en buitenpleisterwerk en weet zeker dat je een specialist vindt die bij je wensen past.

Hoe vind ik gemakkelijk een goede stucexpert?

 • 1. Vul het offerteformulier in. Dit kost je slechts een paar minuten.
 • 2. Je ontvangt vervolgens al snel tot maximaal 5 kosteloze prijsoffertes.
 • 3. Vergelijk de prijzen van verschillende stukadoors. Dan weet zeker dat je niet te veel betaalt!

Recent aangevraagde offertes

Gevel bepleisteren in Mechelen
Pleisterwerken in Mol
Crepi aanbrengen in Heist op den Berg
Muur pleisteren in Turnhout
Gevel cementeren in Geel
Pleisterwerken herstellen in Borgerhout
Sausklaar pleisteren in Brasschaat
Plafond pleisteren in Lier
Behangklaar pleisteren in Deurne
Bezettingswerken uitvoeren in Antwerpen

stukadoor Mortsel

Ontvang gratis offertes voor pleisterwerken!

Wil je je gevel laten cementeren? Wil je weten wat de mogelijkheden zijn van sierbepleistering? Of wil je weten wat het bezetten van plafonds precies gaat kosten? Een stucspecialist uit Mortsel geeft je graag meer informatie en deskundig advies over de verschillende mogelijkheden en verzorgt alle binnen- en buitenpleisterwerken tegen een scherpe prijs.

Vind gemakkelijk een goede en goedkope specialist!

Hoe doe je dat? Vraag gratis offertes aan en je ontvangt snel maximaal 5 prijsopgaven. Deze zijn helemaal gratis én vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Vergelijk de offertes op basis van prijs en aanbod en kies gemakkelijk de specialist die best bij je wensen past. Je bespaart zo al snel tot wel 40% op de kosten!

Start de gratis offerteaanvraag!